Blog Pembentangan Kumpulan

Lihat Semua Artikel »»

Headline

.

Saturday, June 12, 2010

SINOPSIS

Kursus ini memberi pendedahan kepada beberapa bentuk muzik klasik, rakyat, dan sinkretik di Malaysia. Pelajar berpeluang mengenali dan mengkaji sejarah, pengaruh, fungsi dan elemen-elemen muzik sesebuah masyarakat atau kaum di Malaysia. Pelajar juga diberi pendedahan menggunakan media sosial seperti weblog, facebook, podcasting dan youtube untuk mendapat informasi yang terkini.

3 comments:

Garry on October 31, 2010 at 11:19 AM said... [Reply to comment]

Ramai yang terlepas pandang sinopsis kursus ini.Seharusnya kita patut tahu apa sinopsis bagi sesuatu perkara,sebelum kita mendalaminya lagi.Kredit kepada Encik Amran atas usaha beliau dalam mengembangkan teknik blog untuk proses P&P SMP2252 Muzik Tradisional Malaysia

SMP2252ERNIE JUAN PRIMA NORDIN on October 31, 2010 at 12:42 PM said... [Reply to comment]

Apa yang saudara Gary katakan ada benarnya. Itulah tujuan sinopsis kursus itu bagi membolehkan kita tahu apa yang hendak diajar dan apa yang hendak dipelajari. Ia akan membantu kita mengetahui arah P&P itu dan seterusnya mudah memahami kandungan kursus.

Marlin on October 31, 2010 at 2:43 PM said... [Reply to comment]

setelah menamatkan kursus ini selama 14 minggu, barulah saya tahu betapa pentingnya penggunaan teknologi maklumat dalam pengajaran. Selain daripada mempelbagaikan kaedah pengajaran, penggunaan teknologi maklumat seperti internet dalam pengajaran memudahkan pelajar untuk memahami pelajaran yang disampaikan dan pembelajaran juga lebiih teratur serta sistematik. Tahniah kepada En. Amran kerana berjaya menjalankan kaedah baru ini!

Post a Comment

Twitter

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Pelajar Kump.A

Blog Pelajar Kump.B

Blog Pelajar Kump.C

. Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template